Novoto Vreme
Мирослав Петров Севлиевски
   
Роден на: 18 януари 1965 г. - Троян, България
Образование:

- Софийски университет "Св. Климент Охридски" - Бакалавър по география ( 1985 - 1990 ),
- Магистър по туризъм ( 1990 - 1992 )

Лични Данни:

женен: една дъщеря

Област, в която работи: - Модерните механизми на парламентарната демокрация, партийно строителство и политически взаимоотношения, изборни кампании и законодателство в тази сфера, участие на гражданското общество в политиката.
- Член е на Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред
Настояща работа: Народен представител в 39-то Народно събрание
Професионален опит:

- Изпълнителен директор на Cresta Marketing S.A. (април 1995 - май 2001 ) Фирмата съветва различни западни компании за приватизационния процес в България, изследва и анализира над 100 български публични компании.
- Изпълнителен секретар на БСЧИ - април 1990 - юни 1994 година, Национален секретар на Българско сдружение за честни избори (БСЧИ) - юни 1994 - април 2001 .

Опит в неправителствения сектор: - Създател на първата и най-голяма организация в България за наблюдение на национални парламентарни избори и за паралелни преброявания - Българско сдружение за честни избори и . След изборите на 10 юни 1990 година, когато в паралелното преброяване на гласовете се включват 10 000 доброволци, БСЧИ се трансформира в постояннодействащ неправителствена организация за гражданско обучение в неизборните периоди и за изборен мониторинг. Организацията има офиси в 28 региона в страната, участва и в международни организации. Участва в изграждането на демократични институции и в организирането на избори в Албания, Бангладеш, Южна Африка, Грузия, Русия, Румъния, Перу, Никарагуа и още много други държави.
- Един от създателите на Групата за натиск на Новото време.
Избирателен район: 2 - БУРГАС
Парламентарна дейност: - 39-о Народно събрание - народен представител (05 юли 2001 г.)
- Kомисия по вътрешна сигурност и обществен ред - Член (20 юли 2001 г.)
- Комисия по енергетика - Член (20 юли 2001 - 14 март 2002 г.)
- Парламентарна група "Новото време" - Председател на ПГ (10 март 2004)
Законодателна инициатива, с която се гордее най-много:

- Етичният кодекс на народните представители.
- Досега е внесъл в 39-ото Народно събрание като автор и съавтор 35 законопроекта. Сред тях са: Избирателният кодекс, етичният кодекс, законите за политическите партии, за публичността на имуществото на висши държавни длъжности, за допитването до народа, за реабилитация на репресираните, за лобизма, за банките, за църквата, за донорството, за изменение на Наказателния кодекс - за отмяна на еднократната доза наркотик, за достъп до обществена информация, за общинската собственост, за отговорност на държавата за вреди, причинени на граждани.

Гражданска инициатива, с която се гордее най-много: Независимо непартийно наблюдение на изборните кампании от 1989 година досега в България, организирано от БСЧИ.
Професионални интереси в сферите на: - Организацията на политическите партии и механизмите за взаимодействието им в обществото, в условията на модерна демокрация.
- Учредител на Независимото студентско дружество в Геолого-географския факултет на СУ през 1989 г. Един от създателите на Федерацията на независимите студентски дружества. Учредител и секретар на Българското сдружение за честни избори през 1990 година, което за два месеца - април и май 1990 година, събра над 10 000 члена.
- Участник в международни мисии за обучение на опозиционни партии и наблюдение на избори в 18 държави на 4 континента.
Лични интереси в сферите на: - Член на: Българския алпинистки клуб, Българския антарктически институт.
- Алпинизъм и ски. Изкачил се е на няколко планински върхове седемхилядници - Хан Тенгри, Аконкагуа, Пик Ленин. Катерил е скални стени от Рила и Враца, до Патагония и Кавказ. След посещението му на Антарктида миналата година, остава само един континент, където още не е стъпил - Австралия. Учредител на ски-клуб "Чамкория", който в началото на 2004 година организира и финансира състезание за деца Ски-купа "Чамкория", което стана част от календара на Федерацията по ски и ще се провежда всяка година.
Мото в живота: "Вън от еуфорията"
Как вижда България утре: Успешни хора в успешна държава.
Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.