Novoto Vreme

 

КРАТКА ИСТОРИЯ НА „НОВОТО ВРЕМЕ“


На 1 октомври 1999 г. в 19:42 ч. в един малко, но уютно софийско кафене беше учредена групата за натиск "Новото време". Учредители бяхме екип от млади и гневни професионалисти, сред които Тончо Токмакчиев, Мирослав Севлиевски, Жоро Торнев, Емил Кошлуков, Камен Воденичаров, Дони, Стелиян Стойчев, Красен Кралев. Обединяваше ни стремежът да докажем, че всеки може да успее тук, в България, а всички заедно можем да направим и България успешна.
Групата за натиск "Новото време" реализира серия от публични кампании, чиито общ знаменател беше волята за освобождаване на потенциала на гражданското общество от мъртвата хватка на държавата.
"Новото време" подкрепи протеста на българските журналисти срещу безпардонната политическа инвазия в тяхната работа; издаде "Зелени карти за България"; проведе инициативата "Бъди BG"; положи началото движението "Подкрепи вярата"; срещна се с медии и граждански организации.
На 10 април 2003 г. в рамките на Парламентарната група на НДСВ обособихме дискусионен клуб "Новото време". Целта ни беше да изградим фабрика за производство на политически иновации. Клубът бе отворен за креативни и добронамерени политици от всички парламентарно представени партии. Дискусионен клуб "Новото време" изнесе в публичното пространство дебатът за промяна на избирателната система, контрола върху финансирането на политическите субекти, регистрацията на лобистите, допитването до народа и др.
На 10 март 2004 г. сформирахме младата парламентарна група "Новото време". В нея първоначално влязохме 11 народни представители: Мирослав Севлиевски, Емил Кошлуков, Борислав Цеков, Румяна Георгиева, Ралица Агайн, Юлияна Дончева, Величко Клингов, Недялко Калъчев, Радослав Коев, Господин Чонков, Клара Петрова. Основната цел на ПГ "Новото време" е да изработи механизъм за синхронизиране на политическия дневен ред с дневния ред на обществото. Към нас се присъединиха и народните представители Сия Димовска и Владимир Димитров.
На 10 юли 2004 г. в зала 3 на Националния дворец на културата в София събралите се над 600 делегати от 29 – те области на страната взеха единодушно решение за учредяването на Политическа партия "Новото време". Те гласуваха и приеха Устава на партията, нейната Платформа и състава на бъдещото ръководство.
На 11 юли 2004 г. Изпълнителното бюро избра от своя състав Емил Кошлуков за Председател на партията "Новото време" и четиримата негови заместници – Борислав Цеков, Красен Кралев, Мирослав Севлиевски и Юлияна Дончева.
До този момент политиците от "Новото време" внесохме над 70 законопроекти, в Народното събрание.
2005 г. „Новото време” участвахме самостоятелно в изборите за национален парламент. Въпреки, че „Новото време” не успя да събере нужните 4% от гласовете, за да участва в следващото Народно събрание, редица експерти и наблюдатели определят неговата предизборна кампания като сполучлива.

През 2005г. в гр. Русе Новото време участвахме в частични местни избори.
Предизборната кампанията в град Русе бе построена по всички правила на политическия ПР, мениджмънт и маркетинг. Щабът на нововремци застанахме зад Владимир Колев.

Октомври-ноември 2006г. таралежите застанаха зад номинацията Георги Марков-Мария Иванова за Президентски избори.
Новото време подкрепи кандидат президентската двойка Георги Марков-Мария Иванова.

През май 2007г., в Евро изборите ние подкрепихме Петър Стоянов и Николай Младенов.

През октомври 2007г., участвахме в Местни избори с коалиция „СЪЮЗ БГ”
В първата тройка бяха инж. Юлияна Дончева – кандидат за кмет на София и водачите на листата за общински съветници д-р Петър Стоянович (Движение Гергьовден) и адв. Димитър Чукарски (ЗНС).

В частични местни избори - юни 2008 г. в Сандански и Казанлък участвахме в коалиции. Коалиция „Отговорно за бъдещето на община Сандански” (Новото време – ДСБ) спечели три места в местния парламент.

През това време нововреми  се концентрирахме и в медийното пространство.
Създадохме свой вестник – Бъди BG. Той бе седмичното печатно издание на Новото време. Вид на изданието: седмичник. Мотото на изданието бе „Вестникът с бодли”.
Първият брой на вестник „Бъди BG”  излезе от печат на 19.01.2006г., а последният на 01.06.2007г.
Създадохме и предаване „Крути мерки” - историко-сатирично токшоу. С водещ Александър Дойнов – актьор от Театъра на българската  армия. Целта ни бе популяризиране на идеи, закони и позиции  на Новото време.
Предаването „Таралеж” с Емил Кошлуков е сред медийните проекти, които и до днес се излъчва всеки делничен ден от 20:30 часа по ЕВРОКОМ TV. В предаването си, Емил Кошлуков разкрива гласно за корупцията, лъжата, мръсотията и неуредиците в България.”
Политическото предаване "Извън контрол" с Юлияна Дончева се излъчваше всяка сряда по ЕВРОКОМ TV от 21.00ч. -  22.00ч. Според концепцията на предаването, в него взимаха участие по трима гости на седмица, като всеки от тях разполагаше с еднакво време за събеседване. Първият от гостите бе представител на управляващата коалиция, вторият на опозицията, а третият /или понякога третите/ представляват българският културен елит.
Сред други политически похвати за поддържане на политическа комуникация ние заложихме на семинари и обучения. Само за миналата година семинарите и обученията надхвърли 100. а през 2007 г. се проведе серия от семинари съвместно с Фондация Фридрих Науман по различни теми:
- през лятото на 2007 г. юни и юли месец на тема: Подготовка за участие в местни избори 2007 г. местни инициативи и политики;
 през есента септември и октомври на тема: Местни избори 2007 – обучение на кандидати за общински съветници и кметове за организиране и провеждане на предизборната кампания и
- в края на годината се проведоха 4 три дневни курса с по 25 човека всеки за обучение по разработване и управление на проекти по структурните фондове.
Съвместно с Фондацията издадохме Предизборен справочник  - Наръчник на кандидата за общински съветник и кмет

Ноември месец 2007 година организацията на Новото време в гр. Бургас се включи активно в кампанията за местен референдум относно петролопровода Бургас – Александруполис. А Софийското градско ръководство на Политическа партия Новото време организира  срещи – дискусии с бившия заместник – министър на образованието доц. дфн Анастас Герджиков и учители, на тема: “Проблемите и перспективите пред българското образование”. Тези срещи бяха опит да се проведе един конструктивен дебат и да се потърсят решения на най – важните и наболели проблеми в българското образование.
А през юни 2008 година организирахме кръгли маси на тема „Мажоритарни избори” с всички партии и президента на България Георги Първанов.
През 2009 година проведохме регулярен конгрес на партията и внесохме в много общини „Етичен кодекс на общинския съветник”.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.