Novoto Vreme
Начини за плащане на данъци и такси

Данъчните задължения могат да се платят чрез пощенски запис за данъчно плащане, по банков път чрез платежно нареждане (вносна бележка) за плащане към бюджета или по интернет. Плащането на данъци  по интернет е най-бързият начин да внесете дължимите суми. Необходими са дебитна карта, регистрация в системата Е-pay и на интернет адрес: http://www.taxadmin.minfin.bg

Безкасовото плащане допуска следните възможности:

1) Първата е използването на платежното нареждане (вносна бележка) за плащане към бюджета. Плащането чрез платежно нареждане пести време и усилия, но е важно да се знае, че всички негови полета трябва да бъдат попълнени коректно.

2) Втората възможност включва попълване на пощенски запис за данъчно плащане, който се изпраща до данъчното подразделение, към което е насочено плащането.

Образците на пощенски запис и платежно нареждане съдържат допълнителна информация, която помага на данъчните органи да идентифицират данъкоплатеца и намалява риска от грешка при отразяване на плащането в данъчните регистри. Когато решите за се възползвате от възможността за безкасово плащане (чрез пощенски) трябва да знаете, че при попълването на платежното нареждане/пощенския запис е необходимо да попълните и бюджетния идентификационен код (БИН) за съответния данък.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.