Novoto Vreme
02/07/2009
Водачът на листата на ЛИДЕР с „Новото време" Петър Петров: Благоевград може да стане регионален балкански туристически център
Струма
Ваня СИМЕОНОВА

-Г-н Петров, тази седмица социологическите агенции представиха прогнозни резултати за парламентарния вот на 5.07. Почти всички са категорични, че ЛИДЕР с „Новото време" прескача бариерата. Как мина кампанията в Благоевградска област?
-Сравнително толерантно, като изключим изказването на лидера на ДПС в с. Кочан, което събуди страстите, защото беше откровена провокация към всички избиратели.
В тази кампания всяка партия използва различни подходи. Ние от ЛИДЕР и „Новото време" заложихме не толкова на рекламата, колкото на директните срещи с нашите избиратели. За мен това е важно - да чуя какво искат хората, какво ги вълнува и да им кажа конкретно какво мога да направя аз. Мисля, че ако предложим на хората конкретни решения на конкретните им проблеми, ще бъдем по-полезни, отколкото да даваме празни обещания. А Благоевград заслужава да изпрати в парламента хора,
които не просто да предложат решения, но и да имат визия за по-нататъшното развитие на региона. Благоевград заслужава да има бъдеще на истински европейски град.
-Досега вие наистина предлагате съвсем конкретни неща, за разлика от другите партии. Имате ли идея как конкретно Благоевград може да стане истински европейски град?
-Благоевград има уникално географско разположение. Той е в граничната зона между 2 държави - Македония и Гърция. Затова регионът е и своеобразното лице на България към съседните страни и мост за регионално сътрудничество. Благоевград има всички условия и потенциал да се превърне в регионален балкански туристически център. Трябва да използваме много рационално всички възможности, които ни предоставят програмите за между-регионално сътрудничество, от една страна, а от друга -да покажем туристическия потенциал на Благоевград и да го превърнем в привлекателен и атрактивен център не само за България, но и за съседните държави. Задачата е амбициозна, но не и непосилна! Имаме волята Благоевградска област да стане средище на туристи от Македония, Гърция и други страни от региона.
Благоевградска област може да се превърне в един от най-важните фактори за модернизиране на тази част от Балканите. Географското местоположение, културната идентичност на Пиринския край, живото историческо наследство са фактори, които наистина могат да превърнат Благоевград в регионален туристически център.
- Вие имате дългогодишен опит като мениджър на предприятия. Ще има ли последици за бизнеса, ако в кратки срокове не се състави правителство?
-Всички усещаме икономическата криза - и бизнесът, и обикновените хора. Българските предприемачи са на предела на силите си. Затова първата и най-важна задача на новия парламент е да излъчи правителство. Спешно трябва да се приеме антикризисна програма. Да се преразгледа бюджетът, да се определят приоритетите на ико-номиката, да се вземат предвид предложенията на бизнеса. Политическите сили трябва да намерят общ език, да се разберат какви са най-важните неща за икономиката, за България. Трябва да постигнем консенсус по мерките, които трябва да се предприемат за преодоляване на последиците от кризата. И в името на тази цел трябва да се консолидираме.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.