Novoto Vreme
02/07/2009
Мирослав Севлиевски: "Ще работя за тракийци"

 

 

Кандидатите за депутати от листата на ЛИДЕР и Новото време поканиха на живо бургазлии да присъстват на организирания от тях концерт. Той ще бъде утре и ще премине под наслов "Да се забавляваме заедно!". Бургаските кандидат-депутати, раздавайки флаери на минувачите, ги каниха с усмивка : "Елате на концерт на 2 юли 2009 година от 19.30 часа - площад Тройката в Бургас.
Софи Маринова, Калин Вельов, група Тумбаито и кубинската певица Долорес." Мажоритарният кандидат Мирослав Севлиевски издаде и още една изненада. На концерта ще пее и Милко Калайджиев. Поканата към гражданите бе предпоставка Мирослав Севлиевски, Христо Ковачки и много от кандидат-депутатите да поговорят с гражданите за техните проблеми. Много от тях открито заявиха, че на изборите в неделя ще подкрепят двете партии и пожелаваха успех. Други не се притесняваха да поставят вълнуващи ги въпроси. Имаше и такива, които  заявиха, че ще гласуват за ЛИДЕР и Новото време, само ако бъдат поети конкретни обещания от кандидатите за депутати. Младеж се спря до  Христо Ковачки и поиска да чуе от него дали ще направи следизборна коалиция с ДПС. Той получи уверение, че това няма да се случи в бъдещия парламент, след което младежът също увери, че ще подкрепи на изборите Лидер и Новото време.

 

 

Млад мъж поиска от Мирослав Севлиевски да научи какво би направил, ако бъде избран за депутат в 41-то Народно събрание по въпрасо за обезщетенията на тракийски бежанци. "Както знаете този въпрос не е решен от двайсетина години. ЛИДЕР и Новото време ще работим за неговото решаване", увери мажоритарният кандидат. На предизвикателството от страна на младежа би ли се подписал под това обещание, Севлиевски не почака повторна покана. Собственоръчно той написа и се подписа под думите си: "Ще работя за тракийци".

 

 

Стефан Димов - председател на Градското дружество на инвалидите постави пред мажоритарния кандидат на ЛИДЕР и Нoвoтo време Мирослав Севлиевски въпроса за отношението му към хората с увреждания в Бургаска област. "Отношението и на двете партии към тези хора винаги е било позитивно. Това, което трябва да се прави в Бургас и в цялата страна е свързано с това държавата да даде пари на общините, защото много се забавиха всички онези мероприятия, за да имат инвалидите достъп до всички обществени сгради. Разбира се, в условията на криза, трябва да се помисли инвалидите да имат работа, за да могат да се интегрират. Доказано е, че тази група хора се интегрира, само ако има работа. Така те се чувстват полезни, а не изоставени. Обещавам, както съм го правил и преди, да помагам в тази насока, ако стана депутат. За мен всички българи са равни", каза Мирослав Севлиевски. От своя страна Стефан Димов пое ангажимента да запознае членовете на дружеството с поетия ангажимент от страна на кандидат - депутата и в бъдеще да си сътрудничат по решаване на проблемите за интегриране на хората с увреждания.

Кандидат-депутатът от ЛИДЕР и Новото време Димитър Колев определи кампанията като успешна. "Вложихме много труд. Полезен ни беше натрупаният опит от евроизборите." Той сподели, че амбицията на двете партии е в бъдещия парламент да влязат между 16 и 22 депутати."Бургаски регион се отличи с по-висока активност на евровота. Затова и сега задачата е по-трудна. Амбицията ни е реално изпълнима. Можем да запазим петото място и както обичам да казвам първото място сред така наречените малки партии."

 

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.