Novoto Vreme
03/07/2009
Алармираха за репресии срещу застъпници на партия „Лидер” в Славяново, Левски и Белене

За репресии срещу застъпници на партия „Лидер” в градовете Славяново, Левски и Белене алармираха от Предизборния щаб на партията в Плевен, предаде кореспондентът на радио „Фокус” – Велико Търново.
Без законен повод, без никакви данни за извършено престъпление, са предприети над 20 претърсвания на жилищата на хора, които са обявили, че ще гласуват за „Лидер”, на застъпници и симпатизанти, обявиха на пресконференция от партията. Акцията е извършена тази сутрин в 06.00 часа от представители на прокуратурата, ДАНС и МВР. По думите на Владислав Милчев, мажоритарен кандидат и водач на листата на партия "Лидер" с "Новото време" за Плевен, домовете на хората са претърсвани грубо, като им е било обяснено от органите на реда, че търсят лични карти и пари. При акцията са конфискувани общо 81 предизборни плакати, членски карти на партия „Лидер”, както и бакалският тефтер на човек от Славяново, в който той е записвал предоставените на вересия продукти на свои клиенти. Милчев посочи, че поне 10 души са водени в полицейските управления за разпити. По повод акцията от „Лидер” - Плевен излязоха с декларация, в която се казва: „Резултатът от поредната показна и безплодна акция на репресивния апарат е следният - издадени са протоколи за претърсване и изземване, в които има следните факти - не се намериха вещи, предмети и книжа, които имат значение за досъдебното производство".
Милчев допълни, че вчера са разпитвани и техни застъпници в гр. Пордим. „Вчера в Пордим е имало жива репресия. Оперативният работник от Криминална полиция Петър Георгиев е привикал на разпит и е манипулирал човек, заради това, че носи моя фланелка”, каза Милчев. Той заяви, че е 90% сигурен, че акцията е провокирана от РЗС, тъй като Яне Янев „се е сраснал прекалено много с прокуратурата и ДАНС”. Останалите 10% от подозренията му падали върху ГЕРБ и БСП.
До момента няма подадена жалба в прокуратурата срещу акцията, тъй като от „Лидер” нямали доверие нито на главния прокурор, нито на шефа на ДАНС, нито на министър Миков, поясни Милчев, който сметнал, че е най-правилно да се обърне към медиите.
За радио „Фокус” – Велико Търново районният прокурор Иво Радев обясни, че прокуратурата съвместно с ДАНС и МВР работи по досъдебно производство за купуване на гласове. Той не пожела да каже от кого е подаден сигналът за купуване на гласове. Радев каза, че се проверяват хора, за които има данни, че купуват гласове и те са от различни политически сили. Материалите от разследването, което все още тече, ще бъдат внесени в съда, ако има основание за това, или ще бъде прекратено производството, ако няма достатъчно факти за посоченото престъпление, уточни той. Радев заяви, че прокуратурата си върши работата и не бива някой да прави пиар от това.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.