Novoto Vreme
03/07/2009
Кошлуков: Корпоративният вот ще продължи и ще се увеличи
БТВ интернет новини

Кошлуков: Корпоративният вот ще продължи и ще се увеличи
"Хората искат алтернатива, омръзнаха им старите лица в политиката. Лидер и Новото време са по-млади и по-свежи. И второ - преодоляхме психологическата бариера", това каза в студиото на "Тази сутрин" кандидатът на Лидер и "Новото време" в Пловдив Емил Кошлуков.
Той обясни, че избирателите са се обезкуражавали от ниския процент, който е бил предвиждан за партията на миналия вот. "Като минахме, тая клеветническа кампания, тоя черен пиар, вече е много
по-лесно, сега вече много по-лесно се работи, страшно много хора идват, аз имам на ден срещи с по пет фабрики, които отварят вратите и казват заповядай. Преди не ми се е случвало”, сподели Кошлуков.
Изследване на MBMD по поръчка на Новото време показва, че за мажоритарните избори той в втори кандидат, ГЕРБ води, а за листите ЛИДЕР с "Новото време" са четвърта политическа сила, преди тях са БСП, Синята коалиция и ГЕРБ.
Корпоративният вот ще продължи и ще се увеличи, защото това е най-естественото нещо - да се обърнеш към колегите, с които работиш. Съюзът на предприемачите, бизнес асоциации изявиха подкрепа като организации, посочи лидерът на Новото време.
Бизнесът почва да вижда своята роля в политиката
На тях им писна политици да ги рекетират, да им искат подкупи от сутрин до вечер, да правят глупости с управлението на държавата. Най-честият коментар е "абе, тоя не е изкарал пет лева, пък ще управлява 50 милиарда. Те питат ли ни как сме? Защо не дойдат да видят как се прави в България брутният вътрешен продукт, а само ни го обясняват?" Искат промяна, самият бизнес иска промяна, обясни Кошлуков.
Шансът за десен кабинет става все по-голям
Смятам, че Бойко, хората на Костов и ние може да изкараме мнозинство за кабинет. От това, което виждам като данни, като социология, смятам, че ще има 130 депутати за кабинет от тези три партии, каза кандидат-депутатът. Кошлуков каза, че "гледа весело" на клиповете с черен пиар.
Свърши времето на удобната опозиция
"Тези хора, примерно Яне и подобни въобще не влизат в Пловдив, нямат никакъв шанс да прескочат чертата. Така че го виждам като опит да се закачат, да изплуват, да влязат отново в центъра на вниманието. За мен е без значение. Гледаме с насмешка на това", посочи Кошлуков. По думите му наистина като че ли няма съдържателна политика.
"Всичко стана само реклама, само опаковка, което може би отразява кризата, нали, в този етап хората се хвърлят на ефекти, на зрелища и на крайни средства, за да привлекат внимание. Защото разговорът по сериозната политика е много тежък. Как запазваш работните места например утре, като направиш кабинет? С коя политика тръгваш да изведеш страната в следващите две години? Ще строим ли "Белене" в тая криза? Има ли някой кураж да каже, че такъв мегаломански проект в момента е излишен", каза Кошлуков.
"За "Белене" аз смятам лично, че в момента е безумица да закопаеш 10 милиарда на брега на Дунава, при положение че потреблението е свито и ток имаш достатъчно. Вместо тия 10 милиарда да останат в джобовете на фирмите и на предприемачите, да им намалиш осигурителната тежест, да им облекчиш данъците, защото запазват работните места. Няма да оцелеят, всеки ден затварят предприятия. И ти да бръкнеш в джоба, за да се фукаш и да режеш ленти и да направиш чудовище, което ще работи след 15 години, няма никакъв смисъл. Може би, след две години, като се оправим, "Белене" е добре дошло. Но сега - абсурд, каза лидерът на Новото време.
По повод изявлението на лидера на ДПС, той каза: "Ахмед Доган се самозабрави. Не можеш да кажеш на събиране, където и да е, че и си инструментът на парите и разпределяш парите. Първо, ти си депутат, нито си вицепремиер, нито си министър, нито си шеф на разплащателна агенция".
"Той е шеф на този съвет на тройната коалиция. Когато направиха този троен съвет, за мен беше втрещяващо. Единият не е депутат, царят. Другият е само депутат, а третият е премиер. Какво правят? Какво ги събира? Как те управляват? За какво са 240 депутати. Да си ходят. Ако трима човека взимат решенията, на другите за какво им даваме заплатите, попита Кошлуков. Той каза, че се притеснява от езика на омразата, от определени реплики срещу турците. Притеснява ме, защото когато казва Доган, че пази етническия модел, той го разбива", коментира още той.
Попитан дали това няма да се върне като бумеранг след изборите, когато, ако тръгнат да вадят ДПС от властта, посланието ще бъде - удрят по турците, Кошкуков каза, че ДПС не са турците
"ДПС е една банда, шайка от бандити, които крадат и нямат...Тези турци, дето работят в Кърджали и копаят тютюн, взимат и те 200 лева, не са цъфнали. Второ, на самите турци им е писнало много от ДПС. Нали, аз съм правил по ред причини, не знам защо, имам приказка с тях, харесват ме сигурно заради това, че съм ги подкрепял за възродителния процес. Те самите казват - какво направиха тези, нали, направиха коалиция с нашите палачи, с БСП, дето ни смениха имената и ни стреляха. Трето, те самите са като крепостни селяни. Тях ги е много повече страх от Доган, отколкото който и да е друг. И не могат да гъкнат, защото там не можеш да мръднеш", каза лидерът на Новото време.
Според него атаката срещу ДПС няма да консолидира електората на партията.
 

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.