Novoto Vreme
03/07/2009
Задължителният вот ще спре Доган
Красен Кралев, водач на листата на ЛИДЕР с "Новото време" и мажоритарен кандидат във Варна
- Г-н Кралев, увеличи ли се търговията с гласове във Варна броени дни преди вота?
- Търговията с гласове не е спирала от европейските избори насам, а най-активни в това отношение са ДПС и НДСВ. Което е видно и по резултатите. На местните избори през 2007 г. НДСВ имаха под 2 хиляди гласа, а сега за Брюксел отчетоха 18 хиляди. Тази огромна разлика може да се получи само по един начин. Хората на Ахмед Доган също се притесниха от неособено добрия си резултат на евровота. И купуването на гласове се активизира в ромските махали или в селата, където има главно техен електорат.
- Лидерът на РЗС Яне Янев обаче ви слага под един знаменател с тези две партии в кампанията си "Спри доганизацията"?
- Работата на Яне Янев в предишния парламент ще се запомни само с едно - че благодарение на неговите хора БСП и ДПС успяха да прокарат изборния си закон. Единственото нещо, което той прави, е да консолидира електората на Доган. Понеже е повече от ясно, че партията му няма да влезе в 41-вото народно събрание, Янев се опитва да компенсира липсата на доверие към себе си с яростна антитурска кампания. С нея обаче подпалва огромно етническо напрежение. Доган наистина е пренаситен с власт и трябва да бъде изваден от управлението. Но начинът това да стане е българските турци да бъдат интегрирани и да работят в български партии. За да се лимитира влиянието на техния вот, трябва да се въведе задължителното гласуване. А изборите да бъдат 100% мажоритарни, както "Новото време" настояваше още в 39-ия парламент. Но това, което Янев демонстрира, е елементарен и примитивен национализъм. В атаката срещу ЛИДЕР и "Новото време" вторият глас е на Обединението на българските патриоти на Юлий Абаджиев - те издигнаха престъпниците Данови за депутати и се опитаха да извадят Златко Баретата от затвора. Това са хората, които пригласят на Яне Янев.
- Каква е визията ви за развитието на Варна?
- През последните години Варна е излъчила шестима министри и поне 70 депутати. Повечето от тях - с малки изключения, обаче са били изборни туристи. Не знам дали варненци могат да изредят имената на повече от 6-7 свои представители.
Нито един от тези депутати с изключение може би на Христо Кирчев не е посетил заседание на общинския съвет или среща с кмета на града.
Обещал съм, че ще съм острието на Варна в следващия парламент. Ангажирам се поне веднъж месечно да присъствам на заседанията на общинарите, да се срещам с градоначалника. Всичко, постигнато от Варна, се дължи на администрацията и местните хора. А трябва да има по-сериозно държавно финансиране, за да може градът ни да стане един от туристическите и икономическите центрове на Европа. Трябва да се създаде Министерство на туризма, защото това е един от най-важните сектори. Морската администрация да се премести, където й е мястото: от жълтите павета - във Варна.
standartnews.com
Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.