Novoto Vreme
03/07/2009
Емил Кошлуков и Кънчо Филипов ще сезират ЦИК, ОССЕ, ПАСЕ и бюрото за Демократични институции и правата на човека

 

Днес, на пресконференция в Пловдив председателите на партиите Лидер и Новото време – Емил Кошлуков и Кънчо Филипов, заявиха, че ще сезират ЦИК, ОССЕ, ПАСЕ и бюрото за Демократични институции и правата на човека по повод полицейския произвол в плевенска област.

Председателят на Новото време и кандидат за народен представител Емил Кошлуков разказа, че в Пордим оперативния работник от Криминална полиция Петър Георгиев е привикал на разпит и е манипулирал човек заради това, че носи фланелка на кандидата за депутат от Лидер и Новото време - Владислав Милчев, а друг е бил арестуван, защото е лепил плакати на Лидер и Новото време.
И добави, че в Левски, Славяново и Белене са е извършена акция тази сутрин в 06.00 часа от представители на прокуратурата, ДАНС и МВР, които са обискирали над 30 семейства и 10 души са били водени в полицейските управления за разпити. От обискираните са иззети рекламни материали и удостоверения за застъпници на Лидер и Новото време. В протокола на обиска е записано, че не са намерени предмети и книжа, имащи значение за до съдебното производство.

Лидер и Новото време ще поискат среща и ще сезират за полицейския произвол в Пордим,  Левски, Славяново и Белене, Плевенска област:

  • ЦИК
  • ОССЕ – ръководител на Ограничената мисия на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа  - Колин Мънро
  • Държавния секретар по европейските въпроси на бюрото за Демократични институции и правата на човека – Янез Ленарчич
  • ПАСЕ – Тадеуш Тивански

Кошлуков недоумява защо никоя от другите партии, въпреки всичките им фукания, не е преследвана и очаква позицията на ГЕРБ, Костов и другите за полицейския произвол.

Според него страхът от възможността Лидер с Новото време да е фактор в бъдещото управление вземал грозни обрати.

"От Чили до Азербайджан съм наблюдавал избори и ми е мъчно, че моята родина днес ще бъде предмет на наблюдение от света заради произвола на политическата мафия. Трябва да напиша сигнал срещу управлението и властта на моята страна. И понеже съм се борил за тези права, за разлика от тези псевдогерои, които днес се пишат за големи опозиционери, а цял живот са били членове на БКП и удобни на властта, знам какво е да посегнеш на личната свобода на човека, защото да носиш тениска или рекламна брошура не е престъпление", заяви Кошлуков.

Коалицията ще заведе дела за нанесени морални и психически щети, защото от двайсет години в България не са се случвали подобни безобразия, дори Милошевич в Сърбия действал по избори по-потайно навремето. 

Председателят на Лидер и кандидат за народен представител Кънчо Филипов добави: „Партиите не се делят на големи и малки, а на стари и на нови. Не може политическа формация с 60 000 българи членска маса да бъде третирана като малка. Опитът на стари формации да се преоблекат в нови дрехи, очевидно не може да даде шанс за ново политическо бъдеще на страната ни. Фактът, че БСП, НДСВ, АТАКА, РЗС, Сините и ГЕРБ говорят едно и също срещу нас само ни радва това показва, че на тези избори ние сме единствената нова алтернатива за България, единствените, които  ще променят статуквото  и ще дадат шанс на мислещите, работещите, инициативните и честните да живеят достойно в границите на страната ни и да се гордеят, че са Българи.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.