Novoto Vreme
05/07/2009
Днес гласуваха

Председателят на ПП „Новото време” Емил Кошлуков гласува в 9.30 в град Пловдив, Национална търговска гимназия - Пловдив, намираща се на бул. "Руски" № 50, секция № 5.

Гласувах за промяната и се надявам най-после това да се случи.» Това каза Емил Кошлуков, мажоритарен кандидат и водач на листата на Лидер с Новото време след като гласува.

Според него купуването на гласове ще продължава дотогава, докато съществува сегашната системи и докато гласоподавателите са просто куриери на бюлетини, който друг и другаде е написал. Купуването ще отпадне и няма да играе никаква роля и когато се повиши избирателната активност, твърди Кошлуков.

 

„Гласувах за това да имаме по-добра икономика", каза председателят на „Лидер" Кънчо Филипов. В 12.30 часа той упражни правото си на вот в старозагорското Пето Основно училище.

Председателят на Политическа партия „Лидер" гласува в 116 Секционна избирателна комисия в Стара Загора. Веднага след като упражни правото си на вот Кънчо Филипов каза за Дарик: „Гласувах за това да имаме по-добра и по-прозрачна икономика, а България да тръгне по един по-добър път на развитие. Високата избирателна активност ме радва, защото явно хората искат сами да участват в изграждането на своето бъдеще и това е най-доброто, което може да ни се случи".

Председателят на „Лидер" Кънчо Филипов гласува заедно със своя седемгодишен внук Константин.

 

Юлиана Дончева даде своя глас в 10:30 в сградата на 52 ОУ „Цанко Церковски” в Бояна, София., намиращо се бул. „Александър Пушкин” 12. „Хората трябва да гласуват разумно” каза г-жа Дончева.

 

 

Ще гласувам за промяната, ще гласувам за новите лидери, за хората, които могат да променят живота на хората към по добро. Ще гласувам с главата си. Това заяви днес във Варна Красен Кралев - водач на листата и мажоритарен кандидат за депутат от коалицията ЛИДЕР-Новото време.

Пожелавам на всички българи успех. Пожелавам им да излязат днес да упражнят правото си на вот независимо за коя партия, защото това е най-важното право, което демокрацията ни дава. Ако искаме да критикуваме от утре нататък, трябва днес да положим малко усилия, да отделим половин час, да се отделим от плажа и от близките си хора и да отидем да гласуваме, посочи още Кралев. Той пусна своя вот в секция №129 в Професионалната гимназия по туризъм “Проф. Асен Златаров” в морския град. До обяд в секцията са гласували над 250 души.

 

Мирослав Севлиевски упражни правото си на глас в ОУ „Христо Ботев” в Ахелой в 11:00 часа. Кампания срещу купуването на гласове организира мажоритарният кандидат за депутат в Бургас и водач на листата на Лидер с Новото време Мирослав Севлиевски, като разлепи стикери „Не продавай гласа си”.

 

 В 101 секция в Центъра за младежки дейности в Силистра в 11:00 часа гласува Веселина Борисова.
"Очакваме максимален брой хора да гласуват по съвест", заяви тя.

Водачът на листата на ПП”Лидер” и „Новото време” – Светослав Василев гласува за промяна точно в 12 часа, в 17-та секция - ПГЛП”Владимир Димитров – Майстора”.

„Гласувам за промяна. Гласувам за себе си и за всички като моя син Калоян, защото искам да останат тук в България. Необходима е много работа във всички области, за да излезем от кризата. Идеята ни е да има единение за по-добър жизнен стандарт”, заяви Светослав Василев.

Тoй, както и десетки кюстендилци се наложи да чакат пред секциите, тъй като точно по това време пристигна автобус, който докара повече от 40 софиянци, „тръгнали на екскурзия до Рилския манастир и решили да гласуват в Кюстендил”.

„Притеснително е, че толкова много хора на ДПС  идват да гласуват, явно става нещо, надявам се че компетентните органи ще си свършат работата”, каза още Светослав Василев.

Сигнали за „изборни туристи” са подадени от застъпници на партия „ЛИДЕР” във 2-ро ОУ, 3-то ОУ, 6-то ОУ и ПМГ.

„Обади ми се координаторът от Сапарева баня, където има автобуси от Свищов, Сливен и Ямбол. Интересното е, че в град Сапарева баня не работят клетките на мобилните оператори. От Глобул са обяснили, че се прави ремонт, но се съмнявам, че точно днес ще се извършва”, допълни Светослав Василев.

„Опорочава се изборът и се подменя вотът на Кюстендилска област, защото тук идват хора от други населени места. Едва ли външни хора ще имат явна преценка за ситуацията и кандидатите в Кюстендилско. Ще има изкривяване на вота, което е изключително неприятно”, заяви още Светослав Василев.

В 9.30 часа мажоритарният кандидат и водач на листата на партия „Лидер” с „Новото време” за Плевен Владислав Милчев гласува в една от секциите, разположена в плевенския Драматичен театър.

Преди това той запали свещичка и се помоли в близката църква „Св. Николай”.

Веднага след като пусна гласа си Владислав Милчев сподели пред журналисти, че е  гласувал за промяна и против начина, по който ни управляват в момента.   

„ Гласувах за това българските инвестиции да се върнат в нашите предприятия, да има спокойствие и комфорт за нас и нашите деца. Гласувах за повече работни места и по-високи заплати, за  това в страната ни да има повече уверени, усмихнати и щастливи хора”, каза той.

На въпрос какви очаквания има за резултатите от изборния ден Владислав Милчев без колебание отговори, че със сигурност „Лидер” с „Новото време” ще получат едно чувствително мнозинство, „така че страната ни да има едно по-добро управление с наша и божията помощ”.

В Самоков в 10:00 часа д-р Красимира Ковачка гласува в ОУ „Авксентий Велешки”.

Водачът на листата на ЛИДЕР с Новото време в Перник Никифор Вангелов и кандидатът за народен представител Румен Кирилов гласуваха в зала „Кракра” в Перник.
„Избрах Перник, защото е абсурдно единствената алтернатива на гражданите на Перник да е работата в София. Аз знам какво трябва да се направи в Перник, така, че перничани да имат своята достойна рабоота, да имат и своите емоции”, каза Вангелов.
„Когато се събудих първата ми мисъл бе, че всички трябва да бъдем достойни граждани на България, след това всичко останало.
Аз съм безспорен оптимист и се надявам, че доброто ще победи – винаги съм се стремил това да се случва и вярвам, че ще се сбъдне”, каза още той.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.