Novoto Vreme
04/07/2009
Полицейски произвол срещу застъпници на „Лидер” в Плевенско

В 6 часа сутринта на 3 юли представители на прокуратурата, ДАНС и МВР са нахлули в домовете на симпатизанти и застъпници на партия „Лидер” в Славяново, Левски и Белене и са започнали обиск. В резултатът от поредната показна и безплодна акция на репресивния апарат не са открити никакви уличаващи факти. В протоколите за претърсване и изземване е записано:”Не се намериха вещи, предмети и книжа, които имат значение за досъдебно производство”.
При претърсването са открити единствено 81 плаката на партия „Лидер”, 24 шапки с логото на партията и 70 рекламни брошури, които са иззети.
По повод безпрецедентния полицейски произвол от партия „Лидер” – Плевен излязоха с декларация, в която се казва: „Беше извършен един антидемократичен акт, едно грубо погазване на човешките и конституционни права на гражданите в Плевенски избирателен район.
Държавата чрез своя репресивен апарат, прокуратура, МВР и ДАНС осъществи целенасочена акция за репресия  и сплашване на граждани, които са обявили, че ще гласуват за партия „Лидер” на предстоящите избори, на наши симпатизанти и застъпници. Без законен повод, без никакви данни за извършено престъпление са предприети над 20 претърсвания на жилищата на хора, които подкрепят партия „Лидер”.
Този полицейски произвол говори за безпрецедентна намеса на службите в политическия живот на страната и в изборния процес, целящ злепоставяне и увреждане интересите на партия „Лидер”
за сметка на управляващата коалиция и други полицейски партии”, се казва в декларацията. .
Чрез журналистите Владислав Милчев направи и обръщение.
„Господа политици, с репресия и полицейски произвол избори не се печелят, се казва в него. - Ние не се уплашихме преди две години, когато създадохме партия „Лидер”, още по-малко се страхуваме сега, когато зад нас стоят стотици хиляди хора.” Той призова служителите на МВР, ДАНС и Прокуратурата да си вършат работата и да се борят с престъпността в региона, вместо да „манипулират достойните и честните граждани”.
Милчев се извини на потърпевшите от полицейския произвол от името на Главния прокурор, МВР, ДАНС за причинения стрес и безпокойство, за това, че са нахлули в съня им и са ги третирали като престъпници и ги призова за безрезервна подкрепа на 5 юли, за да бъде постигната промяната, която ще направи невъзможно подобно издевателство над честните граждани.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.