Novoto Vreme
29/06/2009
Севлиевски дари църковна камбана на Черноморец
Двамата с Тончо Токмакчиев подкрепиха подписката на местните хора селото да върне старото си име Свети Никола

 

 

Мирослав Севлиевски присъства на освещаването на три камбани в православния храм „Свети Никола” в Черноморец. Eдната от тях е отлята със средства, дарени от мажоритарният кандида за депутат и водач на листата на Лидер с Новото време в Бургас. Зам.-шефът на нововремци дари за нея 10 000 лева.

Двамата с Тончо Токмакчиев присъстваха на водосвета в църквата.

Севлиевски дари на храма и една икона на светите апостоли Петър и Павел.

За големия празник Петровден Лидер и Новото време осветиха в столичния храм „Александър Невски” 264 икони на равноапостолите – по една икона за всяка община в България.

Участвам в кампанията като приятел на Миро Севлиевски, като човек, който споделя идеите на Новото време, като бургазлия, който се гордее с родния си край. – това каза Тончо Токмакчиев и призова всички да подкрепят на изборите Севлиевски, като човек, който знае какво трябва да се прави в българската политика и как да се пазят българските традиции.

Тончо е служил в Черноморец и има сантиментални спомени от това място, както и от храма, който дълго време е чакал спомоществователи, за да бъде възстановен.

Севлиевски и Токмакчиев подкрепиха инициативата на местните хора Черноморец да върне селото старото си име – Свети Никола. Повече от половината местни жители са се включили вече в подписката за преименуване на селото.

Новото време не за пръв път дарява средства за православни храмове. Те направиха със свои средства единствената църква, строена през последните 100 години в населения предимно с етнически турци Руенски район.

В края на миналата година на Архангеловден звънна за пръв път камбаната на православния храм в село Дъскотна, направен изцяло с дарения – и строителството, и изографисването, и църковната камбана.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.