Novoto Vreme
30/06/2009
Красимира Ковачка и Недялко Калъчев взеха участие в дискусията по проблемите на българското здравеопазване

Вчера, на дискусията по проблемите на здравеопазването, която бе организирана от Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи, Българския лекарски съюз, Българския зъболекарски съюз и Българския фармацевтичен съюз с представители на политическите партии. Темата на дебата бе „Здравеопазването в програмите и платформите на политическите партии и ролята на съсловните организации”. На форума присъстваха председателите на съсловните организации – д-р Божидар Нанев (БЛС), д-р Николай Шарков (БЗС) и проф. Станка Маркова (БАПЗГ) и Мирослав Ненчев (БФС). От страна на партиите в дебата се включиха: от Коалиция за България – Симеон Василев и Семра Изетова; от НДСВ – Антония Първанова и Валери Цеков; от Лидер и Новото време - Красимира Ковачка, Недялко Калъчев, от ДПС – д-р Матей Матеев; ГЕРБ – Лъчезар Иванов, Глинка Кумитов и Джема Грозданова; Синята коалиция – д-р Петър Москов и д-р Бойко Пенков; от РЗС – Надежда Тодоровска и Иван Антикаджиев и от Атака – д-р Емил Лилов.


Целта на срещата бе съсловните и пациентските организации да се запознаят с платформите на партиите, които участват в парламентарните избори, както и
да се обсъди проект за споразумение между организациите и партиите.
„Проблемите в НЗОК ще лъснат пред септември-октомври месец” това заяви на дискусия по проблемите на здравеопазването Недялко Калъчев от Лидер и Новото време. От коалицията подкрепят демонополизацията на НЗОК, но тя задължително трябва да е свързана с реформи в пенсионната система. Ние сме напълно съгласни, че договорното начало трябва да се възстанови в нормалното му начало, каза Калъчев.
Красимира Ковачка, също от Лидер и Новото време, заяви, че приоритетите на коалицията са: достъп до здравеопазването, който в момента не е достатъчен; ефективно управление и превенция.

Лидер и „Новото време” предлагат да има яснота за бъдещето на общинските болници и тяхното финансиране.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.