Novoto Vreme
30/06/2009
Красен Кралев ще вкара предложение за решение на 41-то Народно събрание за осъждане на арменския геноцид
Днес + - Политика

„Поемам личен ангажимент да вкарам предложение за решение на 41-то Народно събрание за осъждане на арменския геноцид и ще иницирам дебат на широка политическа основа, който да обедини около идеята максимален брой парламентарно представени партии” заяви днес мажоритарният кандидат на ЛИДЕР с Новото времe и водач на пропорционалната листа Красен Кралев на частна среща с отец Саркис Ованесян, предстоятел на храм „ Св.Саркис” на Арменската апостолическа църва във Варна. „Тъй като ще бъдем парламентарно представена партия, ние поемаме само ангажименти, които ще изпълним.
Знам, че Любен Дилов - син е работил по този проект. Той е мой приятел и с удоволстие ще довърша започнатото от него.” „От години се правят опити официалното признаване на геноцида да стане факт, за съжаление без никакъв успех засега” призна и отецът и допълни, че ЛИДЕР с Новото време могат да разчитат на неговата подкрепа, когато подготвят декларацията за гласуване от новия български парламент. „Много български политици желаят да се стигне до това осъждане и един от тях е Емил Кошлуков” сподели арменският свещеник. „Това ще доведе до положително развитие на междудържавните отношения между България и Армения. България е първата страна, която приютява арменците и ние сме много благодарни затова”.
Геноцидът над арменския народ е признат от парламентите на Аржентина, Белгия, Венецуела, Холандия, Гърция, Италия, Канада, Кипър, Ливан, Литва, Полша, Русия, Словакия, Уругвай, Франция, Швейцария и Швеция, както и от 40 щата на САЩ. След признаването на геноцида от страна на френските власти например, този акт намери широка разгласа в Армения, дори кръстиха един площад „Франция”. Мажориатарният кандидат на ЛИДЕР с Новото време и водач на пропорционалната листа във Варна Красен Кралев подари на предстоятеля на „Св. Саркис” икона на Св. Георги Победоносец. Отецът от своя страна му каза, че ще се моли Господ да му помогне да успее в справедливото му начинание.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.