Novoto Vreme
30/06/2009
Д-р Желю Желев застъпник на Севлиевски

 

Ще направим ръцете на българските деца чисти, обеща водачът на ЛИДЕР с "Новото време" в региона
"Аз съм личен застъпник на Миро и ще гласувам за него, защото го познавам от 20 години. Вярвам, че той е добър политик, но най-вече, защото може да стане добър държавник. Той е честен и работлив. България има нужда от такива политици, а Бургас от такива депутати", така първият демократично избран президент на България д-р Желю Желев обясни защо отново се впуска в активна предизборна кампания, и то в Бургас.
Мирослав Севлиевски и Желю Желев вършаха из нивите на бургаското село Мъдрино.
Мажоритарният кандидат за депутат и водач на листата на ЛИДЕР с "Новото време" в Бургас Мирослав Севлиевски и президентът Желев от седмица обикалят региона "да чуят болежките" на избирателите. "Желев е мой учител в политиката, от него съм научил думите демокрация, пазарна икономика, честни избори", каза Севлиевски, който беше депутат от Бургас в 39-ото Народно събрание. Депутат и президент обиколиха целия Бургаски регион. Качиха се на комбайн при жътварите в Мъдрино, отидоха при работничките в шивашката фабрика "Лазур", на пазара в Карнобат, обходиха Грозден и Сунгурларе, Айтос - от зоопарка до центъра, бяха в читалищата на Ахелой и Каблешково. Навсякъде хората им се оплакваха от ниските пенсии и разбитите пътища, от сушата, от ниските цени на селскостопанската продукция.
С "Доживяхме да те срещнем" местните хора прегръщаха Желев.
На всички срещи президентът представи Севлиевски, като кандидата за депутат, за когото гарантира с авторитета си.
Не сме ходили по радиа и телевизии, а сред хората, каза Севлиевски. Желев пък обясни, че иска да е абсолютно сигурен, че като стане депутат, Миро ще е чул болежките на хората и техните препоръки.
В петък водачът Мирослав Севлиевски представи и 22-мата кандидати от бургаската листа на ЛИДЕР с "Новото време".
Пред многобройните симпатизанти и граждани всеки от тях мотивира избора си да се кандидатира за депутат, обосноваха се защо имат куража да носят промяната и публично дадоха по едно обещание.
Да направим бели ръцете на всички български деца, обеща Мирослав Севлиевски. Изказването му развълнува публиката, много дори се просълзиха, както и той, докато разказваше кой и как го е помолил да накара политиците да не ца-пат детските ръце: "Днес срещнах един човек в мина "Черно море", който изглеждаше много възрастен, а се оказа, че е само на 54 години, един човек, когото всички наричат Каишков. Този човек имаше черни и груби ръце. Той поиска да се снима с мен и на ухо тихо ми каза "Искам, ако станеш депутат, да направиш на децата ръцете бели. Ние от партия ЛИДЕР и "Новото време" обещаваме да направим на децата ръцете бели, на всички деца, а не само на децата на избраните", каза той.
На естрадата на "Охлюва" прозвучаха и песните на най-бургаския певец -Пламен Ставрев.
Севлиевски представи вчера и предизборната си програма, която има четири фундамента: мечти и смелост, качествено образование, знания, научни изследвания и иновации, достъп до финансиране на бизнеса.
Правила и прозрачност, които гарантират равни възможности за всеки българин.
"Бургас може да се превърне в най-важния град на източната граница на Европейския съюз и да заприлича на Хонконг,
ако се намали на 5 процента корпоративният данък на финансовите институции в България и ако община Бургас намали местните данъци и такси", каза Севлиевски.
Той е сигурен, че до една година поне две световни фирми ще преместят своите централи в Бургас, така както Дженерали премести от Кипър в София централата си. Освен с море и летище, Бургас е привлекателен и с висшите си училища и елитни гимназии, смята кандидат-депутатът.
В програмата на Севлиевски има предпазни мерки, от които се нуждае българската икономика за съхраняването на възможностите на съществуващия бизнес, както и мерки за привличане на нови капитали.
Нововремецът предлага безплатни лекарства за бедните, кредити за младите, инвестиции в пътища и образование, прозрачно усвояване на европейските средства.
В програмата са записани: тригодишен мораториум върху прекратяването на трудови договори на лица, заети в публичния сектор, инвестиции в реновиране на важните обществени сгради -училища и болници, чрез което да се подпомогне строителният бизнес и производството на съпътстващи продукти за бита - текстил, мебелна промишленост и т.н., подписване на предпазно споразумение с МВФ, което да
ограничава неразумното пилеене на обществени средства от бюджета и да бъде допълнителна гаранция за финансовата стабилност на българската икономика.
"Инвестиции в изграждане на инфраструктура, включително строителство на пътища и изграждане на пречиствателни станции за подпомагане на туристическия сектор.
Разкриване на нови пунктове и облекчаване на процедурите за издаване на туристически визи за България за подобряване на възможностите за привличане на туристи от държави извън ЕС.
Антикорупционни правила, с които да се гарантира прозрачност и контрол върху действията на администрацията за обезпечаването на еднакво и справедливо третиране на всички икономически участници.
Активна политика за превръщането на България в енергиен център, включително чрез насърчаване на производството на енергия от възобновяеми източници.
Специални усилия за подкрепа на българското селско стопанство", са записани още в програмата.

Черноморски фар

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.