Novoto Vreme
30/06/2009
Красен Кралев, кандидат за депутат на „Лидер“ с „Новото време“ - Създателите на проекта „Яне“ могат да подпалят държавата

Красен Кралев е зам.-председател на партия „Новото време“. На предстоящите парламентарни изори той се явява като водач на варненската листа и кандидат за мажоритарен депутат на коалицията „Лидер“ с „Новото време“.
Роден във Варна, завършва Първа езикова гимназия и Медицинския университет. Специализира мениджмънт на политически кампании в университета на Южна Каролина, САЩ. Кралев е един от основателите на Федерацията на независимите студентски дружества 1990 г. и съосновател на Българското сдружение за честни избори. Президент на MAG Communications - група от агенции за интегрирани маркетингови комуникации.

Позиция
Патриотизъм не е да грачиш на митинги и да всяваш етническа омраза, а да увеличиш заплатите

Категорично
Няма да търпим нито командири, нито царе, още по-малко пък бейове

Цел
Ахмед Доган трябва да бъде изваден от властта, но без истерии

- Г-н Кралев, Яне Янев напоследък твърди, че Доган е създал „Лидер“, за да запази властта на тройната коалиция. Даже новият му лозунг е „Спри доганизацията“. Как ще коментирате тези изявления?
- Яне проповядва примитивен национализъм, който е твърде опасен за обществото. Доган трябва да бъде изваден от властта, но без истерии. Правилният път е интегриране на българските турци в българските партии, за да може влиянието на ДПС в районите със смесено население да отслабне. По принцип единствената възможност за лимитиране на тежестта на турските гласове в българския политически живот е въвеждане на задължително гласуване.
Яне е твърде посредствен като интелект за да прави подобна политика. С мека китка не може да пребориш доганизацията, дори да получаваш командите си от ДАНС. Ясно е, че РЗС е под 4% бариера и яростно се опитва да се намъкне през задната врата в парламента. Само че нека българските граждани да знаят, че по този начин създателите на проекта „Яне“ си играят с огъня и могат да подпалят държавата.
Социолозите по категоричен начин доказаха, че вотът към „Лидер“ и „Новото време“ е етнически чист. Нямаме гласове в турски и цигански секции.
Патриотизъм не е да грачиш по митинги, да хвърляш яйца и да всяваш етническа омраза и напрежение. Патриотизъм е да увеличиш заплатите на учителите и университетските преподаватели; Патриотизъм е да увеличиш заплатите на лекарите и да намалиш цената на лекарствата за пенсионерите; Патриотизъм е да намалиш данъците, за да запазиш българският бизнес; Патриотизъм е да създадеш данъчни правила, които създават условия за бизнес в България и да успееш да привлечеш чуждестранни инвеститори.
Аз искам да знам какво направи Яне за последните 4 години, освен че гласува с ДПС и БСП закона за настоящите избори. Ще каже ли чия поръчка изпълни тогава – на Доган или на Станишев или на някой трети.
- Не изневерихте на стила си да правите атрактивна кампания. Какво да очакваме до края на седмицата?
- Стартирахме една нова за България рекламна кампания под наслов “Аз не продавам гласа си”. Чрез нестандартния подход успяхме да визуализираме процеса на гласуване и да покажем, че всеки глас е от значение. Искаме тези, които не са доволни от това, което се случва в държавата ни, да излязат и да пуснат гласа си за промяната. В България за първи път политическа партия използва истински герила (партизански) маркетинг подход за своята предизборна кампания.
С много атракции ще премине и следващата седмица. В наша подкрепа се включиха и много звезди, като Ивайла Бакалова, Азис, Диана Любенова, Мишо Шамара, Софи Маринова, Милко Калайджиев, Миро, Аксиния, които ще греят от билбордове в морската столица.
Софи Маринова и Милко Калайджиев ще направят и концерт тук, във Варна, на 1 юли, с който още веднъж да покажат подкрепата си за „Лидер“ с „Новото време“.
Освен звездното присъствие в деня на концерта ще се проведе и ежегодният конкурс на агенция „ВИП фешън“, който по традиция дава шанс на млади модели за бъдеща изява.
- Вие какво различно като политика предлагате на варненци?
- Аз ще бъда острието на Варна в българския парламент. Ще лобирам за една мощна държавна подкрепа за развитието на Варна, така че тя да се превърне в един от стратегическите и икономически центровете на Европа - място, което й се полага. Най-голямата драма през последните 20 г. на прехода е, че варненци чуха редица обещания от своите представители в парламента, но в последствие останаха излъгани. Писна ни от предизборен туризъм – да идват разни хора от къде ли не да си упражняват политическото говорене тук и да се явяват веднъж на всеки 4 години. За 20 години Варна излъчи 6 министри и над 70 депутати. Какво са направили за града – нищо. Един пирон не са забили, една пейка не са сковали. Всички се хвалят само с постиженията на общинската администрация. Варна беше управлявана 2 мандата от един много добър кмет на СДС – Христо Кирчев, и вече 3-ти мандат се управлява от най-добрия български кмет - Кирил Йорданов. Заслугата Варна да бъде призната за най-добрия град за живеене и да е втора по инвестиции в страната е изцяло на общинската администрация и на варненци. Държавата не е помогнала с нищо на града. Сега е най-важното да подсигурим мощна финансова подкрепа за нашия град, за инфраструктурни проекти, за магистрали, за втори мост над езерото. Трябва да се създаде министерство на туризма, защото това е най-важният икономически отрасъл в България заедно с енергетиката.
Държавата трябва да застане плътно зад морската столица, защото тя е перлата в българската корона. Морската администрация трябва да се премести от жълтите павета тук, във Варна.
- Трети в листата на „Лидер“ с „Новото време“ е д-р Ивайло Бояджиев. Какво ви мотивира да предложите именно него за депутат?
- Аз го поканих лично в листата. Той не е член нито на "Новото време", нито на „Лидер“. Здравеопазването е един от приоритетите в програмата ни. Разчитам, че именно той ще бъде една от активните фигури, които ще използваме, като експерт за провеждането на реформата в тази област. Според нас първо трябва да се промени заплащането на лекарите. Аз също съм завършил медицина и не съм съгласен лекарите и учителите да са най-ниско платените професии. Трябва да се извърши реформа в начина на реимбурсиране на лекарствата от страна на здравната каса. Пенсионерите трябва да получават безплатни лекарства независимо от заболяването.
- При евентуален успех на парламентарния вот готови ли сте да участвате в следизборна коалиция и на каква цена?
- За това ще говорим след 6 юли. Ясно е, че ние искаме промяна. Не сме доволни от начина, по който се управлява държавата досега. Естествено ние се борим за участие във властта. Ако искаш да правиш реформи и да постигнеш нещо, трябва да си в управлението, като опозиция може да си само коректив. „Лидер“ и "Новото време" няма да търпят нито командири, нито царе, още по-малко пък бейове. Нашето естествено място е сред тези, които искат да правят реформи. Вече за всички е очевидно, че следващият кабинет не може да бъде формиран без участието на нашата коалиция „Лидер“ с „Новото време“. Този, който получи мандата, ще поеме цялата отговорност за начина за провеждане на разговорите. Имаме горчивия опит от начина, по който се водиха преговорите за създаване на голяма дясна коалиция в продължение на година. Това не стана само заради високомерието и императивния тон, с който хората на Костов водиха разговорите с всички десни партии.
Ние ще водим разговори само като пълноправен партньор. В противен случай трудно ще постигнем съгласие.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.