Novoto Vreme
01/07/2009
Ивелина Цонева: .Гласувайте за новите лица"

Ивелина Цонева е водач на листата и мажоритарен кандидат на „Лидер" с „Новото време". Тя е родена на 27 април 1969 г. в Габрово. Завършила е Стопанска академия „Димитър Ценов" в Свищов. Ивелина Цонева е собственик на консултантска фирма за финансово-счетоводни услуги и данъчни консултации.
- Г-жо Цонева, Вие сте непозната за по-голямата част от избирателите в региона, как ще ги мотивирате да дадат своя вот за Вас?
- Това че съм непозната за по-голямата част от избирателите, според мен е положително, тъй като считам, че политическият живот не само в областта, но и в страната има нужда от нови хора. Познатите до болка лица от целия политически спектър е време да бъдат сменени с професионалисти, които знаят какво правят и как да го постигнат. Затова и моят призив е: гласувайте за новите лица, обърнете се към тях и преценете кого да си изберете. Този, който действително ще представлява интересите ви или другият, който работи единствено за себе си.
- Един от кандидат-депутатите призова избирателите да опознаят човека, за когото ще дадат своя вот - какво е Вашето мнение?
- Вероятно е прав. В този ред на мисли считам, че все още не съм натрупала богата биография, тъй като съм работила единствено в областта на счетоводството и контрола. Смятам, че добрият професионалист не е специалист по всичко, а само в сферата, която си е избрал за свое поприще. Моите клиенти ме познават добре и съм отворена към всеки, който би желал да се консултира с мен.
- Опонентите на коалицията обвиняват „Лидер" с „Новото време", че ще използва корпоративен вот. Как ще отговорите на това?
- Считам, че понятието „корпоративен вот" се използва едва ли не като лоша дума. Искам да попитам дали ако моите клиенти са доволни от работата ми и гласуват за мен, ще бъде корпоративен вот? Ако пациентите на включен в листа лекар гласуват за него -ще бъде ли корпоративен вот? Считам, че всичко е въпрос на доверие, на оценка качествата на този човек. И ако така се разбира един корпоративен вот, ще кажа, че той е положително явление, за разлика от клиентелисткия вот, използван от много партии. Няма нищо лошо от навлизането на бизнеса в политиката, тъй като обществото има нужда от това. Бизнесът трябва да има своите представители в парламента, които да защитават интересите му като цяло.
- В тази ситуация дали няма да се стигне до конфликт на интереси - ще защитавате интересите на бизнеса, а за проблемите на хората кой ще мисли?
- В условията на икономическа и финансова криза, която започва да усеща всяко българско семейство, са важни добрата бизнес среда, конкретните мерки за насърчаване инициативата на хората и съживяването на частния сектор.
За нас е важно да запазим работните места, като по този начин сведем до минимум човешката цена на кризата. Защото без силни, устойчиви и работещи фирми няма да има отчисления за държавата, няма да има средства за социални програми, за образование, здравеопазване, култура, инфраструктура. Не бива да се забравя още, че основната инвестиция на всеки работодател не е машинният парк, а хората - качествените, трудолюбивите, квалифицираните кадри. Ето защо пак повтарям, че добре ли е бизнесът, ще има работни места, ще има заплати, в хазната ще постъпват пари от данъци. Запазването на работните места означава и намаляване на престъпността, защото сега бедността и гладът са причина за голяма част от престъпленията, особено в селата.
За страната ни в момента не икономическата криза е по-страшна, а политическата, защото през последните 20 години едни и същи хора ни засипват с обещания, но не изпълниха повечето от тях. Затова ние от „Лидер" с „Новото време" искаме да променим това. Искаме в политиката да влязат можещи хора, които са доказали, че могат да управляват. Ще направим всичко по силите си да пренесем управленския си и експертен опит от нашите фирми в цялата държава.
- В този смисъл за какво ще настоявате, ако влезете в Парламента?
- За някои от елементите, които ние считаме за важни за развитие на бизнеса и откриваме в платформите и на нашите опоненти, ще търсим консенсус върху най-добрия за икономиката вариант.
Подготвили сме платформа от 30 пункта, върху които ще търсим консенсус. Част от тях са свързани със запазването на плоския данък, намаляване на осигурителната тежест, намаляване на лихвите по кредитите, както и намаляване на планирания бюджетен излишък. Считаме, че повече финансов ресурс от него трябва да остане в граждански оборот - в бизнеса и в населението, а не да бъде преразпределян.
Ще настояваме за намаляване на данъчната ставка за облагане доходите на едноличните търговци от 15 на 10 на сто, признаване за текущ разход на всички инвестиции в производствено и обслужващо производството оборудване и др. Ще работим за създаване на 'целеви и срочен държавен инвестиционен фонд, отворен за частни и външни инвеститори. Ще работим за промяната, която е в сърцата ни.

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.