Novoto Vreme
18/10/2011
НОВАТА ГРУПА НА ЧИСЛОТО 39 !
Промяната е в младите, а номерът е 39 ! Да възродим дясното пространство! Автор: Кристиан Гьошев

Може би малко по-възрастните избиратели си спомнят за „Групата на 39-те”. И тъй като никой не може да се сърди на по-младите, че не помнят или не са чели за онези времена от зората на т.нар. демокрация, ние ще им разкажем.

„Групата на 39-те” беше тази група от народни представители, която през 1991 г. напусна Великото Народно събрание, отцепвайки се от СДС и отказа да гласува Конституцията. Това беше групата на бунтарите, които изразиха гласа на народа и не искаха той да бъде лъган и предаван от задкулисни игри. Това бяха хората, които още в началото „надушиха”, че има нещо гнило в тази „синя идея” и решиха да го кажат на целия български народ.

Днес, в навечерието на новите местни избори, хиляди хора обмислят своя вот, объркани от множеството сношения между „сини” и „червени” партии и лица.

Още през 2007 г., когато прозряха затъмнената истина, че СДС не иска да лансира своите млади, работливи и способни кадри, а напротив – желае да продължи напред с добре известните „стари муцуни” и недоказали се във времето политически нули, ТЕ запретнаха ръкави и решиха да покажат на Пловдив, че повечето млади и десни симпатизанти ги подкрепят. Само за един месец, със скромна предизборна кампания, Георги Титюков, Константин Георгиев и Едуард Сарафян, съумяха да обединят много млади хора около себе си, както й по-разумни възрастни, и вкараха в Общинския съвет двама свои представители. Това стана именно пред смаяния поглед на току що започващото разпада си СДС-Пловдив, управлявало години наред града ни, както й пред погледа на Костовата партия – ДСБ, която също спомогна за тоталния разпад в дясно. Не бива да се забравя също и другото дясно крило, а именно партията на Софиянски – ССД, която също имаше своите „фенове” в бившата „синя столица”. Тези три „десни” формации успяха да вкарат по двама свои представители в Общинския съвет – толкова, колкото вкара и групата на днешните лица от коалиция „Кауза Пловдив”. На изборите през 2007 г. Георги Титюков спечели 4033 гласа само в район Централен, където беше кандидат за районен кмет. На същите избори Спас Гърневски имаше в целия град, 6 района общо, 3545 гласа. Николай Караиванов, който по това време е шеф на СДС Пловдив, има 3669 в целия град. И същият сега г-н Караиванов е в редиците на ДПС?!? И знаете ли каква е разликата между онези три „десни” формации и групата на „Кауза Пловдив”? – Че всяка една от тях, до края на мандата на Общинския съвет изгуби по един свой член, оттеглил се по свое усмотрение към „независимостта” или към друга формация, докато „Кауза Пловдив”, не само че не се разпадна, но се увеличи. Едно от доказателствата за това, че тези хора са професионалисти и работят, беше привличането в редиците на общинския съветник Добромир Трифонов. Човекът, който даваше мило и драго за „левите” младежи и често със своя професионализъм и политическа гъвкавост вадеше „горещите кестени” на месните социалисти, направи рязък завой надясно, присъединявайки се към групата на можещите и способните.

И тук идва ред на символиката. Случайно или не числото 39 бе отредено за номер в интегралната бюлетина на „Кауза Пловдив”. Случайно или не, днешните лица от тази формация, безспорно приличат в действията си на тогавашната „Група на 39-те”. И те, като тях, се противопоставиха на гнусното статукво в дясно и доказаха, че могат.   Защото ако ние, младите и енергични хора не кажем истината, кой ще го направи? Ако ние не бъдем тези, които с професионализъм и можене, не кажем „СТИГА НА ЛЪЖИТЕ!”, кой ще го направи ? Нима си мислите, че на днешните-стари „сини” чичковци им пука за останалите малко наброй десни избиратели? Естествено, че не им пука! За тях е важно местенцето в Общинския съвет, постигнато с вота на малцината СДС-ари, вярващи още в борбата с вятърни мелници, както й в мощните и гръмки лозунги по никое време на „поета”, писал лирика за БКП и представящ се за „тъмно син”!

Ще завърша с изречение-цитат на бележития член на тогавашната „Група на 39-те” Едвин Сугарев, което очертава картината тогава, която днес въобще не се е променила:

“Достатъчно добре разбирахме, че ни е отредена ролята на параван, прикриващ едно пагубно за страната безвремие - и че самите механизми, които движат политическите жестове на опозицията, не са много по-различни от механизмите на една марионетка.”

Промяната е в младите, а номерът е 39 ! Да възродим дясното пространство!

Автор: Кристиан Гьошев

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.