Novoto Vreme
18/10/2011
Георги Титюков: Излизаме на изборите с най-силния екип
Интервю с Георги Титюков, кандита за кмет и водач на листа от Коалиция „Кауза Пловдив“

Г-н Титюков, виждаме ви не само в изборните години. Присъствате на всякакви мероприятия на арменската общност, включително всяка година на митинг шествията по повод геноцида над арменския народ на 24 април. Какви са мотивите ви да подкрепяте арменската общност?

Арменците са част от града. Чувствам ги като свои приятели и заради това усещам своето присъствие на арменски празници като естествено. През всички тези години, в които имах и имам възможността да работя с арменци, съм установил, че те са лоялни като приятели и колеги. Като зам.-кмет на Район „Централен“,  в продължение на близо два мандата, мога да посоча имената на Силва Жерар и Агон Карагьозов, а като зам.-кмет на Голяма община Хрипси Чектерян, Хрипси Маврева и Йохан Девлетян. Това са невероятни личности, които  бих определил от една страна като изключителни професионалисти, а от друга, като хора с топли сърца,  отзивчиви във всеки един момент.

С какво Вие и вашия екип смятате, че бихте могли да помогнете на арменската общност при евентуален успех в следващия мандат?

В моята листа фигурират имената на Едуард Сарафян, Саркис Нигохосян, Зарче Емерзиян, Хари Ховагимян и Варта Шопова. От тях съм информиран, че е нужно да се окаже подкрепа на арменското училище, което е с традиции и авторитет, и като кандидат за кмет, и водач на листата за общински съветници, ви уверявам, че аз и моят екип ще направим всичко каквото е по силите ни. От друга страна знам, че арменският обществен живот е изключително активен със своите формирования в областта на благотворителността, спортните и младежките дейности и в частност на скаутската организация. В нашия екип има хора, които са с богат опит в работата с неправителствени обществени организации, включително и младежки.

Арменците от вашия екип убедително декларират, че „Кауза Пловдив” е единствената реална алтернатива на големите партии. Интересно ни е и вашето мнение по въпроса?

Нашата политика не е тази на многото думи, а на действията. Пловдив не е на политиците, той е на гражданите, затова и ние се вслушваме в мнението на гражданското общество. Това се случи, когато правихме обществено допитване за съдбата на стадион „Пловдив”, това ще се случва и за в бъдеще за всички важни въпроси в града ни. Благодаря на тези повече от 15000 пловдивчани, които не останаха безразлични към съдбата на стадион „Пловдив”.

Като зам.-кмет в ресора Спорт и младежка политика се твърди, че за две години са се случили повече  неща, отколкото през последните 20 години. Казват го много спортни хора и деятели, включително и вратарят на „Ботев - Пловдив” - Армен Амбарцумян. Извън тези ресори какви са приоритетите на „Кауза Пловдив”?

Целите на моя екип се стремят да обхванат паралелно  развитието  на всички ресори в Община Пловдив, но основният ни стремеж ще бъде насочен към по-висок стандарт и качество на живот, чрез  гарантиране на социалната защита и интеграция на лица от рискови групи – деца в риск, възрастни хора и хора с увреждания, чрез разкриване на нови социални услуги и разширяването на услугите за обгрижване на болни и възрастни хора по домовете.

Някои от нашите предложения:

-         „Асистент за независим живот” – услугата е насочена към хора със зрителни увреждания и слепоглухи с над 91 % загубена работоспособност и потребност от чужда помощ. Чрез гъвкави механизми на почасово ползване на услугата ще бъдат подпомагани в ежедневието до 80 часа месечно не по-малко от 40 лица, което ще доведе до тяхната социализация.

-         „Домашни грижи” – услугата  е насочена към самотни възрастни хора, които се нуждаят от подпомагане в ежедневието – почистване на жилището, хранене, пазаруване и други дейности по поддържане на личната хигиена на нуждаещите се.

-         Хосписни грижи. Хосписът е лечебно заведение, в което медицински и други специалисти осъществяват продължително медицинско наблюдение, поддържащо лечение, предписано от лекар на лица с хронични инвалидизиращи заболявания, терминални състояния и медико-социални проблеми.  

 

Back | Top | Print
Бюлетин

Електронен вестник
С БОДЛИ!

Ако желаете да получавате нашия бюлетин, абонирайте се тук ››

Регистрация
Ако споделяте нашите идеи, попълнете формата за регистрация на симпатизанти тук ››

Изтегли
Символите на Новото Време може да изтеглите тук ››

Вестник Средногорски багри

 http://bgvesti.com/ - Животът вдуми

http://modernavratza.com

Studio ITTI
Web Based Solutions
© Новото Време. Всички права запазени.